Badhuskungen. Kalla Faktas avslöjande om We Group och Mille Örnmark har direkt koppling till Karlstad kommuns badhusaffärer.

Kalla fakta granskar Badhuskungen Mille Örnmark i maj 2023. Bild från TV4.

Badhuskungen. I en serie avsnitt granskar TV4s Kalla Fakta nu hur företaget We Group och dess VD Mille Örnmark fört hela den svenska badhusbranschen bakom ljuset. I första avsnittet avslöjas på ett föga smickrande sätt hur Örnmark regelmässigt ljugit och använt påhittade titlar i sitt CV i samband med upphandlingar.

Örnmark och We Group var också de som med en märklig hänvisning till en ny EU-standard (som Örnmark själv varit med och tagit fram) 2021 dömde ut hopptornen i Karlstad och Vålberg. De enda två hopptorn i Sverige som dömts ut. Då uppgav han titeln ”sakkunnig bad”. Och detta ledde till att han därefter av kommunen fick uppdraget att projektera en ny hoppavdelning.

Detta var något som vi från Karlstadpartiet granskade och framförde kritik mot redan 2022. Men som kommunen vägrade lyssna på. Och istället försvarade.

När sanningen om Örnmark nu rullas ut i en serie avsnitt faller badhuskungens imperium sannolikt snabbt samman i en hög av lögner. En hel badhusbransch, Svenska Institutet för standarder SIS och massor av kommuner har förts bakom ljuset och lär ha all anledning att rannsaka sig. Karlstad är en av dessa kommuner.

–Kommer Karlstad kommun nu att erkänna att de blivit lurade och öppna de felaktigt nedstängda hopptornen igen, undrar Peter Sörensen (KPL)

–Frågan för oss här i vår kommun är om Karlstads kommun nu kommer tillstå att även de brustit och att de blivit förda bakom ljuset av badhuskungen? Och om de nu kommer att öppna de hopptorn på Sundsta och i Vålberg som i två år stått avstängda helt i onödan efter att de på felaktiga grunder dömts ut av Örnmark, säger Peter Sörensen från Karlstadpartiet.