4. 59° Nord. Karlstadpartiets framtidsvision för Skutberget

Ett utökat badområde med en ny spännande badö, en äventyrsskog för de allra minsta och ett kallbadhus med utsikt över Vänern. Detta är bara några av de många nya inslagen i den vision för Skutberget som en särskild visionsgrupp inom Karlstadpartiet arbetat med under våren och sommaren. Namnet på den nya visionen är Skutberget 59°N.

–När dagens Skutberget skapades var det just som en vision om ett område som skulle möta framtidens behov. I 59°N har vi ännu en gång tagit ett samlat grepp om området och blickat mot framtiden för att se på hur vi skulle kunna skapa ett toppmodernt motions-, rekreations- och kontemplationsområde och en besöksdestination av yppersta klass för att möta framtidens behov, berättar Peter Sörensen, talesperson för Karlstadpartiet.

–Särskilt stolta är vi över att vi lyckats utöka området med över 50.000 kvadratmeter och adderat mängder av nya aktiviteter utan att enda träd behöver tas ner. Istället planterar vi ännu fler träd, berättar Torsten Jarnstam från Visionsgruppen bakom förslaget.

Skutberget 59°N presenteras för media på en presskonferens på Skutbergets Motionscentral torsdag den 12 juli klockan 10.00. Och för partiets medlemmar i samband med årsmötet den 14 juli.

Ladda ner en pdf på visionen – Skutberget 59°N.