Exploatering till varje pris. Karlstadpartietpodden nr 10 om hur kommunen ljugit i detaljplanen för Skutberget.

Torsten Jarnstam, programledare, flankerad av paneldeltagarna Peter Sörensen och Pär Eklund.

Karlstadpartietpodden är äntligen tillbaka efter ett ofrivilligt coronauppehåll. Och i det senaste avsnittet, det tionde sedan starten, fokuserar vi på Skutberget och partiets senaste debattartikel – “Kommunen ljuger för att runda strandskyddet“. En artikel där vi avslöjar hur kommunen, med hjälp av muminkoncernen, ljugit i sin argumentation i detaljplanen för Skutberget. Och påstått att en muminpark bara kan etableras vid ett innanhav med stränder, skog och öar. Trots att det inte alls är sant.

Allt med syfte att försöka slingra sig förbi det strandskydd som råder på platsen. Det är hårda, men tyvärr sanna ord. I programmet förklarar vi exakt hur man ljugit. Och varför. Och vi diskuterar om det är ok att en kommun, folkvalda politiker och anställda tjänstemän, ljuger i en detaljplan. Vad får det för effekt på förtroendet för politiken? Och för demokratin?

Och vad händer nu med detaljplanen? Rimligen borde den väl omedelbart rivas i och med att kommunens enda egentliga argument för att runda strandskyddet är en lögn. Eller?

Programledare är Torsten Jarnstam och i panelen sitter Peter Sörensen och Pär Eklund, nybliven ordförande i Karlstadpartiet.

Du hittar samtliga avsnitt av Karlstadpartietpodden här.