“Det är aldrig vårt mål att man ska bli ledsen och besviken” Kristoffer Appelquist svarar på Karlstadpartiets kritik mot Svenska Nyheter

Svenska Nyheters programledare Kristoffer Appelquist. Foto: Therese Winberg

–Det är inte meningen att man ska bli ledsen och besviken när man ser programmet. Det är otroligt svårt för mig att förutse hur folk ska reagera. Det är aldrig vårt mål. Men det är en kalkylerad risk när man gör ett satirprogram. Det är mitt jobb att ta ut svängarna. Och då kan någon bli nedstänkt. Men det är som sagt inte poängen, sade Svenska Nyheters programledare Kristoffer Appelquist i dagens direktända samtal i P4 Värmland med anledning av det öppna brev som Karlstadpartiet skrev med anledning av hur partiet framställdes i satirprogrammet.

–Jag tycker det blev ett bra samtal. Vi ville ge vår syn på saken och nu har vi gjort det. Satir är, precis som Appelquist själv säger, en svår balansgång. Vi får väl helt enkelt konstatera att vi var de som blev nedstänkta här. Jag har stor respekt för Appelquist som komiker och för den svåra uppgiften att varje vecka producera nya avsnitt av ett risktäckande satirprogram som Svenska Nyheter. Och jag tycker hans förklaring av vad poängen var med det aktuella inslaget var bra. Jag instämmer med den, säger Karlstadpartiets Peter Sörensen.