Peter Sörensen från Karlstadpartiet förtydligar: –Vi har inget planerat samarbete med Sverigedemokraterna

Peter Sörensen från Karlstadpartiet förtydligar: –Vi har inget planerat samarbete med Sverigedemokraterna

Karlstadspartiet går nu ut med ett förtydligande efter att ett uttalande av partiets talesperson Peter Sörensen på dagens valutfrågning på SR Värmland väckt uppmärksamhet då det tolkats som att planer fanns på ett samarbete med Sverigedemokraterna.

–Karlstadpartiet har inget planerat samarbete varken med Sverigedemokraterna eller med något annat parti, förklarar Sörensen. Vi delar däremot åsikt när det gäller planerna på etablering av ett Muminland på Skutbergets friluftsområde. Med oss i den frågan har vi en rad andra partier – Vänsterpartiet, Sjukvårdspartiet, Kommunisterna och Karlstads framtid.

–Något samarbete i vidare mening än så är i dagsläget inte aktuellt varken med Sverigedemokraterna eller något annat parti, förklarar Peter Sörensen. Har det framstått så, så är det ett missförstånd och en olycklig otydlighet från min sida.

–Vid sidan av Skutbergsfrågan brinner vi för stadsplaneringfrågor, miljö och hållbarhetsfrågor samt demokratifrågor. Samt naturligtvis frågor rörande vården, skolan och omsorgen. Även inom dessa områden har vi samsyn med olika partier. På miljösidan delvis t ex med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Och i vård- och skolfrågor delvis t ex med Socialdemokraterna och Liberalerna. Karlstadpartiet är tvärpolitiskt parti som har för avsikt att från fall till fall söka stöd för den politik vi tror är bäst för Karlstad och Karlstadborna, fortsätter Sörensen

–Det finns mycket både i Sverigedemokraternas ideologi och i deras politiska prioriteringar som vi absolut inte delar, säger Karlstadpartiets styrelseordförande Anders Halvarsson. Karlstadpartiet är ett humanistiskt och värdegrundsstyrt parti som i alla lägen står upp för alla människors lika värde. Där vill vi vara väldigt tydliga, avslutar Halvarsson.