Karlstad Airports styrelseordförande Mikael Lundström kallar Sperlings brott för ”en petitess”. –Jag ser allvarligt på Lundströms uttalande, säger Peter Sörensen (KPL).

Karlstad Airports styrelseordförande Mikael Lundström (L), kallar i en kommentar i VF det folkbokföringsbrott som Camilla Sperling nu dömts för – ett brott som man döms för efter att åklagaren bedömt att det begåtts med uppsåt och som kan ge böter eller fängelse – för ”en petitess”. Jag ser allvarligt på Lundströms uttalande och kommer be honom förklara vad han egentligen menar, säger Peter Sörensen (KPL).

– Det här är en petitess! Man bör veta att skattemyndigheten granskat det hela och funnit att det är ett så vanligt misstag att man inte valt att gå vidare. Därefter har någon i Värmland vänt sig till polisen, och det ledde till det här strafföreläggandet. Jag är besviken. Det är för jävligt, kort sagt, säger Lundström i intervjun.

– Om han sagt så är det ett mycket märkligt uttalande av Mikael Lundström, säger Peter Sörensen (KPL). Det låter som om Lundström sätter sig över svensk lagstiftning och ifrågasätter åklagarens bedömning. Samtidigt tycks han närmast misstänkliggöra den medborgare som polisanmält detta uppenbara brott. Jag ser allvarligt på Lundströms uttalande och kommer be honom förklara vad han egentligen menar, säger Peter Sörensen (KPL).

LÄS OCKSÅ:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sd-topp-lamnar-sina-uppdrag-atalad-for-grovt-folkbokforingsbrott