Värmland Pride 2018. En strålande manifestation för kärleken

Power of love. Pia Särnehed, Anders Halvarsson, Caroline Åkerstedt och Irene Englund i Pridetåget 2018

Årets Pridetåg blev en mäktig manifestation för kärleken, i alla dess former. Ett dansande, färgglatt och festligt tåg av människor ringlade genom staden under en klarblå himmel. Och i stort sett alla var där.

För några timmar förvandlades Museiparken och Karlstads innerstad till en enda gigantisk och färgsprakande karnevalsplats. Alla de politiska partierna fanns representerade, för dagen utklädda till fest. Karlstadpartiet, som för första gången deltog i paraden, bar dagen till ära tröjor i Prides egen färgskala.

Dagens mest udda gäst i tåget var SSU:s ekipage som bestod av två unga herrar som rattade en minibuss.

Somliga partier tog ut svängarna rejält medan andra tog det litet försiktigare. Det mest udda draget stod SSU för när man först efter att tåget startat dök upp med två personer som körde en skåpbil. En milt sagt udda fågel i ett tåg som i övrigt bestod av gående, dansande och cyklande personer.

De tvenne unga SSU-herrarnas kreativa tilltag gillades dock inte av ordningsmakten, som förpassade dem ut på vägen.

Deras deltagande i tåget blev emellertid inte särskilt långvarigt då polisen efter bara några hundra meters bilfärd över gräsmattor och på cykelbanor ingrep och förpassade dem ut på bilvägen.

Ett tåg fullt av färgglad kärlek. Redo för avgång på turen genom staden.

Stämningen förblev dock på topp med idel leenden. För störst av allt är kärleken.