Vad är Visit Värmland? Välkommen på informationsträff den 3/4.

Den vita älgen – en symbol för den värmländska besöksnäringen. Foto: VisitVärmland

Sysselsättningen i den värmländska besöksnäringen växer så det knakar, visar nyframtagen statistik från SCB. De senaste fem åren har den vuxit fem gånger snabbare än länets övriga arbetsmarknad. Mia Landin är VD för Visit Värmland, en ekonomisk förening för företag och individer som jobbar inom den värmländska besöksnäringen. Och i en artikel på SVT.se kommenterar hon den nya statistiken.

– Mycket har kopplingar till naturen. Det är vandring och cykelleder, camping, kanot, kultur, idrott och evenemang, förklarar hon. I Värmland finns inte besöksmål som Liseberg eller Gröna lund, fortsätter hon och nämner möjligheten med ett Muminland som kan locka barnfamiljer till Karlstad. Vi behöver kommersialisera utbudet.

Men vad är egentligen Visit Värmland och vad jobbar de med? På deras hemsida läser vi “Visit Värmlands vision är att skapa en självklar destination med en hållbar besöksnäring.” I föredragsserien “Karlstadpartiets Kunskapsdagar” bjuder vi denna gång in till en presentation av Visit Värmland. Och det är Mia själv som håller i presentationen.

Plats: Visit Värmland, KCCC, Norra Strandgatan 17, Karlstad
Tid: Onsdag den 3 april kl 13.00-14.30

Frågor om träffen besvaras av Peter Sörensen på tel 0730-205282 eller på mail peter@karlstadpartiet.se. Ingen föranmälan krävs. Varmt välkomna!