Muminprestige, arkitektur, resecentrum, äldrevård och en legitimerad bakåtsträvare

I Karlstadpartietpodden diskuterar vi aktuella politiska frågor med inbjudna gäster

Mumin, arkitektur, resecentrum, äldrevård och en legitimerad bakåtsträvare. Det är några av ingredienserna i elfte upplagan av Karlstadpartiepodden. Programledare Kenneth Jansson. I panelen stamgästerna Peter Sörensen och Evabritt Johansson samt den inbjudne gästen Fredrik Weileby, rocksångare och elektriker samt, enligt egen utsago, legitimerad bakåtsträvare och konspirationsteoretiker.

  • Vad är det som gör att de styrande politikerna, från höger till vänster, närmast desperat klamrar sig fast vid placeringen av en Muminpark på Skutberget, trots att den fått massiv kritik och de vet att en majoritet av kommunens invånare är mot den?
  • Nyligen fick Karlstad pris som Årets Arkitekturkommun 2020. Från branschen. Men är politikerna intresserade av vad vi kommunivånare tycker om arkitektur och hur staden byggs?
  • Resecentrum, snart ska det byggas till en kostnad över en miljard (tusen miljoner). Men kritiken mot projektet växer från flera håll. Vad kan det bero på?
  • Efter haveriet på det kommunala trygghetsboendet Kronogården växer en våg av kritik mot brister i den kommunala äldrevården. Vad är egentligen problemet?
  • Stadsplanera Örsholmen och låt föreningar få hyra kommunens tomma hus till förmånliga villkor. Två nylagda motioner från Karlstadpartiet som fått ett positivt mottagande.