Karlstadpartiets styrelse bjuder in kommunen till samtal efter offentlig kritik mot partiets talesperson

Kenneth Jansson, styrelseordförande för Karlstadpartiet Livskvalitet. Foto: Karlstadpartiet

I förra veckan kunde vi i en artikel i VF, och sedan även på SR Värmland, läsa hur kommundirektör Ulf Nyqvist kallade Karlstadpartiets talesperson för ett arbetsmiljöproblem. Dagen därpå fick Nyqvist i ännu en artikel i VF understöd av ytterligare två direktörer samt kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M). För att bringa klarhet i ärendet har Karlstadpartiets styrelse nu framfört en önskan till kommundirektör Ulf Nyqvist om ett skyndsamt möte mellan de berörda parterna.

–Misstankar om hot eller våld mot offentliganställda och förtroendevalda ska alltid tas på största allvar, även om det handlar om ett upplevt obehag. Men att en grupp kommunala direktörer med understöd av kommunstyrelsens ordförande, utan att några tidigare kontakter tagits, på det här viset hänger ut en förtroendevald politiker i media är inte acceptabelt. Här tycks man ha agerat i någon form av affekt och i syfte att misskreditera vår talesperson, och så får det absolut inte gå till, säger Kenneth Jansson, styrelseordförande i Karlstadpartiet.

–Vi måste sitta ner i lugn och ro och diskutera hur det här gått till. Att hålla på med pajkastning och påhopp via media tror jag knappast imponerar på Karlstadborna. Det gagnar inte förtroendet varken för kommunen eller för politiken, avslutar Kenneth Jansson.