Eva-Britt Johansson utsedd till kvinnlig talesperson för Karlstadpartiet Livskvalitet

Pigg, glad och orädd. Eva-Britt Johansson har utsetts till kvinnlig talesperson för Karlstadpartiet Livskvalitet.

En pigg och glad pensionär som gärna fortsätter jobba, som brinner för utsatta ungdomar och miljöfrågor, har skinn på näsan och föredrar kajaken framför gungstolen när hon behöver koppla av. Möt Eva-Britt Johansson, ny kvinnlig talesperson för Karlstadpartiet Livskvalitet.

Många känner kanske igen Eva-Britt Johansson från demonstrationståget för Skutberget som samlade över 1000 personer på Stora torget i Karlstad. En demonstration där hon var en av huvudpersonerna bakom arrangemanget. Andra känner igen henne från kommunfullmäktige där hon är ersättare och redan har tagit klivet upp i talarstolen. De som känner henne kan intyga att hon inte är en person som drar sig för att kliva fram i rampljuset.

–Nej. Jag har nog aldrig haft några problem med att ställa mig framför folk och prata. Och jag har inga problem med om folk kastar lite skit på mig av och till. Det rinner av mig ganska snabbt, skrattar partiets nye talesperson.

Eva-Britt föredrar kajaken framför gungstolen när hon behöver rensa tankarna.

I Karlstadpartiet har hon varit med allt sedan starten. Och Skutberget var den fråga som blev tungan på vågen för starten på hennes politiska engagemang.

–Skutberget har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Där har jag och min man varit med barnen sedan de var små. Och dit har vi tagit släktingar och vänner. Och jag hade nöjet att träffa Anders Forssell redan innan vi flyttade från Arvika till Karlstad. Han var en fantastisk man. Och Skutberget vill jag slåss för, berättar hon.

I och med tillsättandet av Eva-Britt Johansson har Karlstadpartiet Livskvalitet nu två talespersoner, en kvinnlig och en manlig,

–Så står skrivet i våra stadgar att det ska vara. En kvinna och en man. Men det har tagit litet tid för oss att hitta rätt kvinnan för rollen. Eva-Britt kommer att komplettera Peter Sörensen på ett bra sätt. Ytterligare en pusselbit har nu kommit på, plats, det känns bra, säger Kenneth Jansson, styrelseordförande i Karlstadpartiet.

Klicka här för en filmad intervju med Eva-Britt Johansson.