Dont f**k with Skutberget. Ny vykortskampanj framtagen av Karlstadpartiet.

Vill du inte heller se varken stängsel eller avgifter på Skutberget? Skicka ett vykort till Per-Samuel Nisser och tala om det.

“Hej Per-Samuel, jag har förstått att du och resten av den blågröna kommunledningen (M, KD, L, C & MP) planerar att förvandla 300 000 kvadratmeter, motsvarande 42 fullstora fotbollsplaner, av Skutbergets friluftsområde till en delvis inhägnad och avgiftsbelagd Muminpark. Vet du vad. Det tycker jag är en riktigt dålig idé.”

Så lyder inledningen av texten på det kampanjvykort som Karlstadpartiet nyligen tagit fram till stöd för ett fritt och öppet Skutberget. Framsidan av kortet. som är fotograferad på plats ute vid den lilla badviken på Skutberget, pryds av en sammanbiten ung tjej med ett vattengevär. Och texten “Dont f**k with Skutberget!”. Följt av en undertext som förklarar att detta är engelska och betyder “rör inte Skutberget”.

Dont f**k with Skutberget. Så lyder den kaxiga uppmaningen på de nyframtagna kampanjvykortens framsida.

–Kortet är framtaget så att alla som vill se ett fortsatt fritt och öppet Skutberget, utan stängsel och avgifter, ska kunna skriva under det, frankera det och skicka in det. Oavsett vilket parti hjärtat klappar för eller vad man röstade på i kommunalvalet, förklarar Peter Sörensen, politisk talesperson för Karlstadpartiet.

Kampanjen vänder sig direkt till kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser och korten är föradresserade till honom.

Korten är föradresserade till kommunstyrelsen ordförande Per- Samuel Nisser. Bara att skriva under och frankera.

–Genom kampanjen vill vi dels ge folk som delar vår syn på saken ett sätt att tala om vad de tycker, dels vill vi ge Per-Samuel och hans kollegor i kommunstyrelsen en chans att tänka till ytterligare en gång. Är det här verkligen en genomtänkt idé, säger Peter Sörensen.

Korten kommer att delas ut i olika lämpliga sammanhang, på Skutberget, på stan eller i samband med olika event. Vill man ha ett kort för att skicka in kan man dessutom vända sig direkt till Karlstadpartiet. Man kan också ladda ner en version för utskrift på egen skrivare här.

–Vi har redan hunnit med att dela ut det ute på Skutberget några gånger, berättar Eva-Britt Johansson, också hon talesperson för Karlstadpartiet. 98% är positiva och tar inte bara ett utan flera kort, till familjemedlemmar och vänner. Även många som inte är från Karlstad har velat stödja kampanjen. Folk från Kristinehamn, Sunne, Uppsala, Göteborg, Norge och England. De kan precis som vi inte begripa hur politikerna har kunnat komma på en sådan tokig och otidsenlig idé, avslutar hon.

Vill du ha ett eller flera kort hemskickade, för att skicka själv eller dela ut bland vänner och bekanta, så kan du beställa dem genom att swisha till 0730205282. För 2 kort swisha 9 kr. För 5 kort swisha 18 kronor. För 10 kort swisha 36 kronor. Ange din adress i meddelandefältet. Tack för ditt stöd.